Despre dieta IIFYM
In nutritie exista mai multe categorii de macronutrienti care au un impact major asupra corpului uman.Principalii sunt carbohidratii, proteinele si grasimile dar pe langa ei mai apar si macronutrienti mai putin importanti, cum ar fi vitaminele, acizii grasi si zaharul.

Fiecare macronutrient are rolul sau in organism, este asimilat diferit si contine un anumit numar de calorii.In principiu carbohidratii si proteinele au 4 kcalorii iar grasimile au 9.

Toate aceste lucruri sunt importante pentru ca pe baza lor, folosind matematica si recomandarile specialistilor, putem aborda un mod de a ne monitoriza greutatea.

Fiecare om, pentru a trai de pe o zi pe alta foloseste o anumita cantitate de energie(kilojoule) care se poate masura in calorii(1 calorie = 4,1868 Joule).Numarul de calorii consummate pe zi depinde de metabolismul persoanei sau mai precis de corp si de activitatea depusa intr-o anumita zi.Astfel se poate aproxima ca un numar recomandat de calorii pe zi este de 2000, insa nu pentru toata lumea.

Evident o fata de inaltime 1.60 nu va consuma la fel de multe calorii ca un culturist cu inaltimea de 1.90.Numarul de calorii consumat de fiecare persoana intr-o zi poate fi aproximat cu usurinta folosind calculatorul nostru de pe http://calorieslab.com/caloriiconsumate

Stiind ca fiecare persoana are un anumit numar de calorii pe care le consuma zilnic, si ca fiecare aliment are un numar de calorii si macronutrienti, putem deduce astfel ca pentru a slabii este necesar ca numarul caloriilor provenite din alimente sa fie mai mic decat cel consumat de persoana, aproximativ egal pentru a ne mentine greutatea si mai mare pentru a creste in masa.

Cu toate acestea nu este suficient sa ne bazam doar pe numarul de calorii, abordarea aceasta fiind putin naiva.Spre exemplu cei care vor sa puna muschi, trebuie evident sa manance mai mult decat corpul lor consuma, insa este important ca in mancarea pe care o consuma sa se gaseasca suficiente proteine, altfel se pot ingrasa.

Evident la randul lor recomandarile de proteine carbohidrati si lipide trebuie sa depinda de persoana in cauza.Un numar exagerat de proteine nu inseamna doar o sansa mai buna de a pune muschi ci poate duce si la probleme cu inima asa ca trebuie sa existe o limita inferioara si una superioara in toate categoriile de macronutrienti.

Pentru asta site-ul nostru ofera la dispozitie un modul ce preia datele dumneavoastra si monitorizeaza dieta in asa fel incat sa va aflati in limitele potrivite in fiecare categorie de macronutrient dar si de kcalorii.

Mai jos gasiti cateva screenshoturi de pe site-ul nostru, ce reprezinta avantajele oferite pentru cei ce se inregistreaza:

Calculator caloric
Calculator caloric
Recomandari IIFYM
Grafic greutate
Raport nutritional
Calorii consumate